IloqBezbednost tokom cele godine – Jahting klub Espoon Pursiseura

09/04/2024

ILOQ case studyJahting klub Espoon Pursiseura EPS

Dok se radujemo toplijem vremenu i ponovnom izlasku na more, donosimo vam rešenje pametnog zaključavanja u jahting klubu na jugu Finske.

Osnovan 1967. godine, i sa skoro 1000 članova, Espoon Pursiseura EPS je najveći jahting klub u Espou, Finska.

U svom zaštićenom, ali dubokom pristaništu, EPS pruža više od 400 modernih i dobro opremljenih vezova na stabilnim betonskim pristaništima opremljenim svetlima, električnom energijom, priključcima za obalu, vodom i bežičnom LAN mrežom.

Pored pružanja „smeštaja“ za jahte, centar za vodene sportove svake godine obučava stotine dece osnove jedrenja, a takođe postoje i razni kursevi za odrasle. Mnogi sportisti ovog kluba su bili uspešni na svetskom nivou.

Bezbednost u jaht klubu preko cele godine uz ILOQ sistem zaključavanja. Jahte i čamci u marini.
Bezbednost u jaht klubu preko cele godine uz ILOQ sistem zaključavanja.

BEZBEDNOST TOKOM CELE GODINE

Vrhunac aktivnosti je tokom letnjih meseci. Međutim, sa objektima za čuvanje jahti dostupnim tokom zime, klub je aktivan tokom cele godine. Pružanje najvišeg nivoa bezbednosti za jahte i objekte je primarni cilj.

EPS smatra da je pionir kada je u pitanju pružanje modernih i sigurnih objekata za svoje članove i posetioce, zbog čega su odabrali iLOQ-ovo rešenje za pametno zaključavanje bez baterija. Trenutno je u upotrebi 92 bravice i katanci, a programirano je 1250 digitalnih ključeva.

Pristup je ograničen na vlasnike jahti i one zadužene za nadgledanje objekata. Zaključane kapije sprečavaju bilo koga da neovlašćeno pristupi sa obale do jahti. Članovima se izdaje digitalni iLOQ ključ koji sadrži sve pristupne privilegije potrebne za ulazak u objekte i njihov vez. Ove pristupne privilegije mogu biti ažurirane kako se potrebe menjaju, a ključevi mogu biti blokirani ako se izgube ili ukradu, kako bi se održao visok nivo bezbednosti.

POUZDAN RAD U SVIM VREMENSKIM USLOVIMA

Budući da ne zahteva baterije, nikada ne postoji rizik od nemogućnosti pristupa ako se baterije u bravama isprazne, troškovi održavanja za zamenu baterija bili bi izuzetno visoki. iLOQ-ovo rešenje je  dizajnirano da pouzdano funkcioniše u svim vremenskim uslovima pa čak i onim ekstremnim. Bravice i katanci su izloženi svim vremenskim uslovima tokom cele godine – finske zime su surove, a leta mogu biti izuzetno vruća, ali to ne smeta uređajima da normalno funkcionišu. iLOQ-ov sistem je  u jahting klubu bežičan, što je takođe savršeno za EPS jer bi bilo nemoguće kreirati infrastrukturu za brave na brojnim pier kapijama da su potrebni kablovi.

EPS neguje duh zajednice. Tokom zimskih i letnjih večeri, članovi se sami smenjuju u nadgledanju objekata. Komercijalna služba obezbeđuje dodatnu sigurnost, tokom noći u vrhuncu leta, kada je luka puna jahti. Imati jedan digitalni ključ koji sadrži sve pristupne privilegije za ceo objekat čini brzo i jednostavno za članove da se kreću po celom području kako bi proverili jahte.

„Vrlo je jednostavno programirati i izdati ključeve korišćenjem iLOQ-ove softverske platforme. Ako postoji bilo kakvo ažuriranje, promene se vrše centralno, a članovi brzo mogu ažurirati svoj ključ koristeći iLOQ-ov čitač izvan glavne kancelarije. Nikada nema problema ili visokih troškova ako se ključ izgubi ili ukrade. Jednim pritiskom na dugme ključ se blokira, čime se onemogućava njegova upotreba ako ga neko pronađe, i novi ključ može odmah biti programiran. Naši članovi se osećaju sigurno da su njihove jahte bezbedno privezane i da mogu dobiti pristup – danju ili noću – kad god žele da isplove na otvorenu vodu“, izjavio je Juha Pennanen, menadžer kluba, Espoo Yacht Club.

SAZNAJTE VIŠE

Ako želite da saznate kako je izgledao razvojni put ILOQ-a od brava do revolucije pametnog zaključavanja, kliklnite OVDE.

CP SECURITY GROUP
CP Security group je kompanija koja se bavi sigurnosnim rešenjima koja uključuju mehaničke i mehatroničke sisteme zaključavanja, evidenciju radnog vremena, čitače dokumenata i elektronske kabinete za upravljanje ključevima.

Deo smo Cards Print grupe, kompanije sa višegodišnjim iskustvom i kredibilitetom na polju identifikacije i sigurnosti.

KONTAKT
CP Security group int d.o.o. Kudeljarski nasip prva 124g, 26000 Pančevo, Srbija
PRIJAVITE SE

Ukoliko želite da primate najnovija obaveštenja od nas, prijavite se na naš newsletter.